Senior String Band maakt videoclip Ons dorp

Met de Senior String Band hebben we een videoclip gemaakt over Hoek van Holland met prachtige beelden van het Historisch Genootschap Hoek van Holland. De melodie is gebaseerd op La Montagne, beter bekend als Het dorp door Wim Sonneveld. De tekst Ons dorp is geschreven door Leen Verkaik.Hieronder lees je het volledige persbericht over de clip:
Senior String Band maakt historische videoclip over Hoek van Holland
Toen de Senior String Band enkele jaren geleden optrad voor ouderen in Hoek van Holland, gaf een van de aanwezigen de band een songtekst. Het was een tekst over Hoek van Holland op de melodie van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld, dat weer een bewerking is van ‘La Montagne’ van de Franse zanger Jean Ferrat. Of de band dat lied niet kon zingen bij een volgend optreden, was de vraag. Zo gezegd, zo gedaan. De Hoekse ouderen genoten van het lied, dat precies beschrijft hoe Hoek van Holland was toen zij nog jong waren. Zo ontstond het idee om een videoclip te maken van ‘Ons dorp’ met allemaal mooie oude beelden van De Hoek.

Hoekse wortels
De Senior String Band is een groep met stevige Hoekse wortels. Zanger Wim Pols en gitarist Ralph Vinjé wonen al vele jaren in het dorp en bassist Paul van Dongen heeft er jaren gewoond. Drummer Ruud van de Meeberg woont niet in de Hoek maar heeft veel affiniteit met het dorp. De Senior String Band komt voort uit de countryband Calyx, die 50 jaar geleden in Hoek van Holland is opgericht en vele jaren overal in Nederland optrad.

Hulp van het Historisch Genootschap Hoek van Holland
In de studio van Wim Pols en zijn zoon Wouter is de muziek van ‘Ons dorp’ opgenomen en dat is ook op videocamera’s geregistreerd. De band kreeg voor de opname hulp van Ton van Leeuwen, een keyboardspeler die in vele Hoekse bands heeft gespeeld. Voor het oude beeldmateriaal over Hoek van Holland is contact gezocht met het Historisch Genootschap Hoek van Holland. Voorzitter Henk van der Lugt hielp met het uitzoeken van beelden op basis van de tekst van het lied. Allerlei onderwerpen komen erin terug. Natuurlijk de maritieme historie met de veerboten die naar Engeland voeren, het verleden van de Hoek als internationaal spoorwegstation, de haven, het dorp, de Noorderpier en het strand. Maar ook zaken als de molen Van der Knijff en het snoepwinkeltje van vrouwtje Landa.

Onopgehelderd mysterie
Die oude beelden worden gemengd met opnamen van de muzikanten en enkele hedendaagse beelden. Het geheel is een feest van herkenning voor huidige en vroegere Hoekenezen. Er is wel een mysterie dat nog niet is opgehelderd: niemand schijnt meer te weten wie de tekst van ‘Ons dorp’ heeft geschreven. Als er iemand is die het wel weet, dan hoort de Senior String Band het graag.

Bekijk zelf de clip
De videoclip van ‘Ons dorp’ is voor iedereen te zien op de website van De Senior String Band, www.seniorstringband.nl.
Voor wie meer wil weten over de historie van Hoek van Holland is de website van het Historisch Genootschap Hoek van Holland een aanrader: www.historischhoekvanholland.nl
Gepost op 18-11-2021
Web design and development by Sjors van Dongen © 2024 Senior String Band Login